Jan Oudejans                        Cor Adrichem

 

 

 

Cor Adrichem

 

Vanuit mijn functie als bedrijfsmaatschappelijk werker heb ik gemerkt dat bewegen een belangrijke positieve invloed heeft op  werknemers. De afgelopen jaren ben ik mij daarom actief gaan richten op het recreatief hardlopen en als trainer in het cluster recreanten bij de atletiekvereniging Hylas in Alkmaar. Inmiddels ben ik gecertificeerd hardlooptrainer voor recreanten en runningtherapeut. Door mijn werkzaamheden  heb ik veel ervaring in het begeleiden van mensen met een burnout of andere stressgerelateerde aandoeningen. Bij het hardlopen let ik bijvoorbeeld op de ademhaling en geef ik aandacht aan ontspanningsoefeningen. Deze technieken zijn goed als burnoutpreventie en voor mensen die stress willen managen. De preventieve werking van hardlopen kan ik onderstrepen door eigen ervaringen. Sinds ik hardloop voel ik mij fitter en zit ik beter in mijn vel. Vanuit die visie en ervaring wil ik zoveel mogelijk mensen aansporen om te gaan lopen en dit vol te houden.

Jan Oudejans

Als directeur en manager aan het HBO onderwijs heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in het begeleiden en coachen van mensen in verschillende situaties. Door mijn ervaring als coach en trainer bij Atletiekvereniging Hylas weet ik mensen, die weinig aan beweging doen of gedaan hebben, te motiveren en te stimuleren om onder begeleiding te gaan sporten.Als gediplomeerd hardlooptrainer en gecertificeerd runningtherapeut is mijn uitgangspunt  dat een gezond lichaam een gezonde geest voortbrengt en omgekeerd. De mens is een geheel, met zichzelf en met zijn omgeving. Goed functioneren heeft effect op je omgeving en heeft  de omgeving effect op jou.
Als het lichaam sterk en gezond is, zal je geest dat ook zijn.  (Hard)lopen is daar een goed instrument voor.Met veel plezier en enthousiasme geef ik mensen door sportief lopen weer kracht en laat daardoor ervaren dat sportief zijn een belangrijk onderdeel is van je leven.


                            Wij zijn geregistreerd bij de Stichting RunningTherapie Nederland en erkend als gecertificeerde runningtherapeuten

© 2010 Runningtherapie Alkmaar. Gerealiseerd door Dondervuist.